Köszönőlevél

A világ kemény küzdelemben áll. Az emberek nehéz időszakon mennek keresztül, amelyre még hosszú ideig emlékezni fognak. Minden nap a járvány olyan következményeivel találkozunk, amelyek éjjel-nappal érintenek bennünket a mindennapi feladatok, tevékenységek és szórakozás során is.

Ez az idő arra kényszerít bennünket, hogy kissé másképp éljünk szokásos életünkben, intézkedések korlátoznak minket, valamint félelem és aggódás a családtagjainkért is. A családok többsége most több időt tölt együtt, és ellenkezőleg, egyes családok tagjai már hosszabb ideje nem látták egymást.

Bárhogyan is éljük át ezt az időszakot, ez jó teszt mindannyiunk számára. Több időnk van arra, hogy a számunkra fontos dolgokra összpontosítsunk. Csupán rajtunk múlik, hogyan éljük meg ezt a harcot, és hogyan fogunk emlékezni rá az évek múltán.

Polgármesterként meglepett, hogy a sürgősségi intézkedésekből eredő minden felelősséget, beleértve a védőeszközök és fertőtlenítőszerek anyagi ellátását, magának az községnek kellett bebiztosítania, a felsőbb hatóságok segítsége nélkül, amikor ezek az eszközök hiánycikkek a boltokban vagy többszörös áron érhetők el.

Keresztényként meglepődtem, hogy mit tartanak a mai emberek fontosnak, és ezért jókívánságokkal gondolok azokra, akik habozás nélkül segítséget nyújtottak a  leginkább veszélyeztetetteknek, és kötelességemnek tartom, hogy mindegyikőjüket megnevezzem.

Olgya község polgármestere, Gyurcsi Ildikó, köszönetet szeretnék mondani a község önkénteseinek, akik önzetlenül és kompenzáció nélkül segítették a falu időskorúit védőmaszkok készítésével és kiszállításával.

A szabadidejükben végzett kemény munkájuknak köszönhetően több száz pamut védőmaszkot készítettek többszörös felhasználásra a 60 évnél idősebb lakosok számára.

Nevezetesen köszönöm:

Csivre Júliának, R. Renátának, Dzilská Gabrielának, Štefunková Darinának, Gajdzíková Sylviának, Hornáčková Silviának, Jančaríková Gabrielának, Benková Zlaticának, Zervanová Andreának a maszkok előállítását, Seregi Bélának a háztartásokba való kézbesítést, valamint a községi hivatal összes dolgozójának az elvégzett munkát, amelyet gyakran túlórák alatt végeztek.

Továbbá szeretnék köszönetet mondani

Ing. Sz. Sibyllának, S. Miroslavnak és F. Marcelnek, akik FFP2 típusú védőmaszkokat, pamut- és eldobható védőmaszkokat adományoztak az község válságszemélyzetének tagjai, valamint az önkormányzat önkéntes tűzoltóságának tagjai és az önkormányzat lakói számára.

Ezenkívül szeretnék köszönetet mondani az községi szervezetek képviselőinek, akik hozzájárultak az önkormányzat napi felelősségének teljesítéséhez a COVID-19 járvány vészhelyzeti intézkedéseivel kapcsolatban, például a gyűjtőudvari munka megszervezésében.

Nevezetesen köszönöm:

Csölle László, Komáčková Jarmila, Seregi Béla - önkormányzati képviselőknek és

Csivre Krisztiánnak – az önkéntes tűzoltóság parancsnokának.

Gyurcsi Ildikó

polgármester